Vaak bij gevoel van pijn heeft men de neiging een houding aan te nemen die de minste pijn oplevert.

Oorzaken pijnontwijkend zitten

Pijnontwijkend zitten kan allereerst ontstaan door ouderdom waarbij bewegingsbeperking in de heup en/of knie ontstaat. Dit kan tevens het gevolg zijn van arthrose, een val of een slijmbeursontsteking. Een andere oorzaak van deze zitproblemen is door langdurig zitten door de zogenoemde Veelzitters met pijnproblematiek. Zij nemen vervolgens een verkeerde houding aan die de pijn het meest verlicht.

Gevolgen pijnontwijkend zitten

Een gevolg van pijnontwijkend zitten is dat men een volstrekt verkeerde houding aanneemt waardoor andere problemen zich voordoen. Dit levert op die manier opnieuw pijn bij het zitten. Andere gevolgen bij voornamelijk ouderen zijn het doorzakken bij lopen, slapende en tintelende benen (door afknelling van zenuwen) en ook opstaan uit een bank of stoel wordt moeizamer.

Voorkom pijnontwijkend zitten

Een goede stoel is bij dit zitprobleem ontlastend en ondersteunt daar waar nodig. Bovendien hoeft men zich bij een goede stoel geen instabiele houding aan te nemen. Wanneer u last heeft van bewegingsbeperking in de heup en/of knie is het van belang dat u een stoel bezit met een zogenaamde arthrodese zitting. Dit houdt in dat de helft van de zitting naar beneden staat met als gevolg dat de druk op het aangedane been afneemt. Het assortiment van Stoelthuis.nl biedt deze en meer mogelijkheden aan en geven u graag persoonlijk zitadvies!