Bij veel ouderen kost gaan zitten en opstaan uit een zitmeubel erg veel moeite. Des te moeilijker dit wordt, hoe meer valgevaar er ontstaat.

Oorzaken moeizaam opstaan

De oorzaak van moeite hebben met opstaan en gaan zitten is problemen met spieren, botten of evenwicht. Ouderen hebben vaak te maken met verminderde spierkracht evenals gewrichtsproblemen met knie en/of heup dat opstaan moeilijker maakt.

Gevolgen moeizaam opstaan

Bij het op-staprobleem worden de armen en schouders vaak overbelast. Dit komt doordat de benen te weinig hulp bieden bij het opstaan uit de stoel. Dit leidt tot de veel voorkomende signalen dat opstaan moeite kost en zelfs gevaarlijk wordt, namelijk: pijnlijke schouders, onzeker opstaan en vallen. Tevens kan moeizaam opstaan het gevolg hebben dat men niet optijd is bij het toilet.

Voorkom moeizaam opstaan

Om eenvoudiger te gaan zitten en op te staan uit uw stoel en tevens het valgevaar te verminderen, is het van belang een stoel te gebruiken met uitstekende armleuningen. Deze armleuningen zijn met een passende zithoogte naar uw persoonlijke behoeften. Wanneer dit niet voldoende hulp biedt, dan is een sta-opstoel de optimale oplossing. Deze sta-opstoelen beschikken over elektrisch bedienbare sta-oplift. Deze sta-opfunctie is een optimaal hulpmiddel om zelfstandig mobiel te blijven in uw huis. Het assortiment van Stoelthuis.nl biedt onder andere een breed scala van sta-opstoelen aan en geven u graag persoonlijk zitadvies!