Zit u vaak voorover gebogen met bolle rug op de bank of op een eetkamerstoel? Dan is de kans erg groot dat u te maken krijgt met rugklachten.

Gevolgen voorover gebogen zitten

Langdurig voorover gebogen zitten versnelt het proces van het ontstaan van kyfose, ook wel een bolle rug. Bij kyfose heeft men vaak te maken met klachten van onder andere schouders en nek. Het hoofd hangt namelijk buiten balans te veel aan de voorzijde van de hals (topzwaar). De horizon/blik gaat op deze manier meer naar beneden. Op deze manier is er teveel druk op de tussenwervelschijven. Hierdoor ontstaan niet alleen rugklachten, maar wordt van nature onze S-vorm wervelkolom gedwongen in een C-vorm.

Daarnaast wordt door voorover gebogen zitten ademhalen moeilijker wat kortademigheid tot gevolg kan hebben. Bovendien is gebogen zitten niet bevorderlijk voor de spijsvertering. Het is dus van groot belang een ondersteunende stoel te kiezen om deze klachten te voorkomen dan wel te verminderen!

Gebogen zitten ontstaat vaak doordat er geen armleuningen aanwezig zijn, maar het kan ook komen doordat de armleuning te laag zijn ingesteld. In onze zithouding moeten de armen juist ondersteund worden.

Voorkom zitten met een bolle rug

Zit u vaak voorover gebogen aan tafel of op de bank? En wilt u de bovenstaande zitklachten voorkomen? Belangrijk is dan een stoel waarbij de natuurlijke S-vorm van de wervelkolom ondersteunt wordt, dit wordt voorzien door een zogenoemde lendensteun in de rugleuning van een stoel. Daarnaast is het van belang dat de stoel achterover kantelt vanuit de zitting zodat de kyfose beter afrolt op de rugleuning. Ook moeten de armleuningen van de stoel op de juiste hoogte zitten voor u zodat u automatisch rechtop zit. Het assortiment van Stoelthuis.nl biedt deze en nog meer mogelijkheden aan en geven u graag persoonlijk zitadvies!