Goed zitten en fit zijn is niet altijd even vanzelfsprekend voor ons Nederlanders. Veel Nederlanders, ook wel Veelzitters genoemd, brengen meer uren zittend door dan dat zij eigenlijk zouden willen. Dit gaat gepaard met rugklachten bij het zitten. Helaas zijn deze klachten niet eenvoudig te verhelpen. Rugklachten kunnen zelfs chronisch worden en daarom invloed hebben op ons dagelijks handelen. Het is daarom van groot belang om goed te zitten en aandacht te geven aan de juiste zithouding. Echter, van houding veranderen is niet altijd gemakkelijk. Zeker niet wanneer er sprake is van verminderde spierkracht of wanneer iemand in een te lage/diepe stoel of bank zit en hier niet goed uit kunt opstaan. Een (op maat gemaakte) stoel is enkel niet altijd de gewenste oplossing, bewust zijn van de zithouding en de klachten kunnen hierbij ook helpen. Een aantal veel voorkomende zitproblemen zijn gebogen zitten, pijnontwijkend zitten, moeizaam opstaan, onderuitgezakt zitten, scheef zitten en doorzitten (decubitus).

Zitklachten thuis en op kantoor:

De bovengenoemde zitproblemen zorgen voor een langdurige onjuiste zithouding waardoor zitklachten ontstaan. Dit geldt voor alle zithoudingen, zowel voor de zithouding thuis op de bank, achter het stuur in de auto of werken op een tablet. Langzamerhand wordt een verkeerde houding een patroon waardoor het lichaam belast wordt. Door bewust te letten op de zithouding kunnen bepaalde klachten al worden voorkomen.

Naast de herhaalde onjuiste zithouding thuis, ontstaan zitklachten ook veel bij mensen met een zittend beroep. De meest voorkomende klachten zijn nek-, schouder- en rugklachten dat zich uit in hoofdpijn, pijn in lage rug, pijn in de nek, pijn in de schouders of de armen. Daarnaast kan zitklachten zich ook uiten in zware armen en tintelingen of uitstraling naar een been. Dit is niet alleen zorgwekkend voor mensen zelf, ook voor werkgevers is het een doorn in het oog.

Advies op maat

Het aanbod van Stoelthuis.nl biedt zowel voor thuis als op kantoor de oplossing voor de zitproblemen. Wij bieden een breed scala aan van sta-opstoelen, trippelstoelen en zadelkrukken. Om uw zitproblemen zo veel mogelijk te kunnen verhelpen, bieden wij gratis zitadvies op maat aan en kunt u thuis of in onze showroom proefzitten. Samen kijken wij naar de beste oplossing om u de juiste zithouding aan te laten nemen.